Blogtour Vienna jurk

05:00 Evi De Mey 13 Comments
Ik moet u wellicht niet meer voorstellen aan Katrien en Isabel. Deze dames bruisen van talent en u zag ongetwijfeld reeds leuke dingen verschijnen op hun blogs. Waar ik u vandaag wel mag aan voorstellen is aan Vienna. Ofwel een leuk en luchtig zomerjurkje dat tot stand kwam dankzij een samenwerking tussen de twee dames.


De Vienna staat garant voor diverse opties. Je kan variëren tussen verschillende mouwen, rugzijden en rokversies. Ik ging voor de gefronste kapmouw en de gerimpelde, gebogen voor- en achterpanden. Ik hou - zoals u waarschijnlijk inmiddels wel weet- enorm van volume in een kleedje.Ik ging voor een 5 jaar verlengd tot een 6 jaar en dat in een vrolijk stofje van Wolf & Rita dat ik kocht bij Mondepot. Soms krijg je van die stofjes in je handen die zo zacht en soepel aanvoelen. Alsof het woord "zomer" hiervoor speciaal werd uitgevonden. En dat is ook zo voor dit patroon want o wat zie ik Mayke al rondhuppelen in haar Vienna.
Uit 1 metertje puzzelde ik de jurk. Puzzelen, u hoort het goed. Ik meende mezelf voorgenomen te hebben om geen streepjesstof meer te kopen. Helaas, het moest maar zo mooi niet zijn! Dus ik zette wat extra grijze hersenmassa in om alle strepen mooi te laten doorlopen. Ik zal het u zeggen: pietje precies. Is dat niet wat u dacht? *gniffel*Dat gepuzzel heeft zich gelukkig wel beperkt tot de fase waar ik de schaar in de stof moest zetten. Alles klopte en de handleiding was superduidelijk. Eens gestart met naaien, ging het vooruit als een trein. Letterlijk en figuurlijk want u ziet ook welke locatie ik heb uitgekozen om de foto's te nemen ;)De zoom werkte ik af met de hand en dit met een quasi onzichtbare steek. Tijdrovend maar het loont. Zeker bij sommige stoffen moet je die opoffering eens maken. Oefening baart uiteraard ook kunst.


Ik ben blij dat ik mee de kick-off van deze blogtour mag geven en er een deel van mag uitmaken. Tijdens de blogtour kan je het patroontje aankopen mét 10% korting in de Shop van Kaatjenaaisels. Gebruik dan de code VIENNAPARTY. Klik ook zeker even door naar onderstaande blogs die meedoen aan de tour, want daar duiken de komende dagen nog meer Vienna's op :)

13 reacties:

L & L

22:25 Evi De Mey 11 Comments
Geen jurkje uit de gelijknamige kledingketen, maar eigen makelij! L & L, ofwel "Laure & the lady". My lady, die zich zo graag optut zoals het een echte dame betaamt :)


Katelijne van Mondepot heeft zowat de gave om telkens een nieuwe lading stofjes los te laten op exact het juiste moment (of misschien niet... ik had immers koopstop Katelijne :)) Maar heel even in mijn zwakte vergat ik dat, en klikte ik een fluo stofje in mijn winkelmandje. Genoeg voor een jurkje voor Mayke, en een rok voor mezelf. Oorspronkelijk bestelde ik de gele variant, maar het was de roze die mijn richting uitkwam. Alsof het voorbestemd was.


Op naaiweekend was het Laure all the way. Overal zie ik Laure's in, zotjes wat An (van Straightgrain) weer met mijn brein heeft uitgestoken. Maar ik ben er dankbaar voor. Want als iets werkt, dan werkt het gewoon! Dus versie 2 is de dropwaist jurk. Qua maat nam ik opnieuw de 5j en lengte 6j. Het is ruim genoeg nu, maar zo kan ze het nog dragen met een longsleeve onder. En ook in de zomer zal deze Laure nog her en der rond dartelen.


Als ik zeg dat Mayke een "meisje meisje" is, bedoel ik dat ook echt zo. Laat het kind los in mijn bescheiden schoenencollectie, en ze is blij. Voor deze fotoreeks liet ik ze even haar ding doen :)


Compleet met moves en al!


Komt er nog een Laure? Ja, hoogstwaarschijnlijk wel. Met een hoger showgehalte? Ja, ik vrees van wel. Het kind vraagt, wij draaien. En Laure, die doet flink mee in heel het verhaal :)


Patroon: Laure dress - Straightgrain
Stof: Tiafluo jacquard - Mondepot (helaas momenteel uitverkocht)

11 reacties: